Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

TALVEA kumppaniksi yritysjärjestelyyn: Miksi ja mitä maksaa?

TALVEA kumppaniksi yritysjärjestelyyn - Miksi ja mitä maksaa?

Yritysjärjestelyt – miksi TALVEA on hyvä valinta yritysjärjestelyssä avustamiseen?

 

Tässä artikkelissa tarkastellemme seuraavia aiheita:

 

Vahva vero-osaaminen tuo säästöjä asiakkaillemme

 

Olemme toteuttaneet satoja yritysjärjestelyjä erikokoisissa ja eri toimialoilla toimivissa yrityksissä. Yritysjärjestelyihin liittyvä kokonaissuunnittelu on vahvuutemme.

Erottaudumme muista alan toimijoista vahvalla vero-osaamisellamme. Tunnemme erittäin laajasti verotus- ja oikeuskäytäntöä ja olemme olleet itse siihen vaikuttamassa useaan kertaan. Esimerkiksi nykyinen osakevaihtojärjestelyihin liittyvässä oikeuskäytännössä näkyy vahvasti meidän kädenjälkemme. Olemme olleet mahdollistamassa, että järjestelyssä syntyvät edut ovat mahdollisia nykyisessä laajuudessaan.

Raudanluja syväosaaminen verotuksessa näkyy erityisesti juuri yritysjärjestelyyn valmistautumisessa. Pystymme usein jo etukäteen tarkastikin arvioimaan eri järjestelymallien menestymisen mahdollisuutta tai arvioimaan harkitun toimintamallin edellytysten täyttymistä. Tarvittaessa jalostamme toimintaa yhdessä asiakkaan kanssa sellaiseksi, että halutun lopputuloksen edellytykset täyttyvät.

Etsimme tarvittaessa täysin uusia ratkaisuja ja tapoja saavuttaaksemme halutun lopputuloksen. Tapauskohtaisesti haemme ennakkoratkaisua ja etenemme tarpeen vaatiessa aina eri oikeusasteisiin saakka. Tulkinnanvaraiset tilanteet saattavat vaatia uuden oikeuskäytännön hankkimista.

 

Suunnittelu on yritysjärjestelyn tärkein vaihe

 

Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi etenemme yritysjärjestelyyn aina kahdessa vaiheessa. Suunnitteluvaihe on järjestelyn tärkein vaihe, jossa toimintamalli lukitaan. Suunnittelun yhteydessä kartoitamme, mikä yritysjärjestely tukee asiakkaan tavoitteiden saavuttamista parhaiten sekä miten ja millä aikajänteellä järjestely kannattaa toteuttaa. Huolellinen suunnittelu tuo tyypillisesti paitsi merkittäviä säästöjä, varmistaa ennen kaikkea sujuvan ja turvallisen toteutuksen, kun varsinaiseen järjestelyyn päätetään edetä.

Suunnitteluvaihe sisältää laatimamme kirjallisen muistion

Muistion tarkoitus on tarjota kattava suunnitelma ja suositus tietylle yritysjärjestelyihin liittyvälle toimeksiannolle perustuen huolelliseen analyysiin hyödyntäen asianmukaisia lähteitä ja aineistoja. Muistio antaa selkeät perustelut eri toimintamalleista ja niiden valinnoista, mikä luo varmuutta edetä järjestelyssä. Lisäksi muistiossa on tiivistettynä suositeltu toimintamallisuositus, mikä helpottaa kokonaiskuvan hahmottamista ja tarjoaa asiakkaalle ja neuvonantajalle mahdollisuuden palata muistioon jälkikäteen ja ymmärtää, miksi tiettyjä päätöksiä tehtiin.

MUISTION RAKENNE

1Toimeksianto

Tässä osiossa määritellään muistion tarkoitus ja laajuus. Siinä kerrotaan, kuka on antanut toimeksiannon, millainen toimeksianto on kyseessä, ja mitä odotuksia tai tarpeita ja tavoitteita toimeksiantajalla on.

2Toimintamallisuositus

Tämä osio sisältää suunnitelman perusteella rakennetun toimintamallisuosituksen siitä, mikä on suositeltavin tapa toteuttaa toimeksianto.

Toimintamallisuosituksen tarkoituksena on pystyä suosittelemaan yhtä konkreettista toimintamallia asiakkaalle, vaikka asiassa voitaisiinkin edetä useilla eri tavoilla. Toimintamallien riskejä ja mahdollisuuksia voidaan suodattaa yhdessä toimeksiantajan kanssa käydyssä palaverissa.

3  Tosiseikat

Tässä osiossa käydään läpi tapauksen tosiseikasto. Yhtiöstä esitetään perusteellinen kuvaus, ja käydään läpi esimerkiksi yrityksen tausta ja nykytilanne, kuten toimiala, omistuspohja ja taloudelliset tunnusluvut. Yhtiön käypä arvo määritellään Verohallinnon arvostamistavalla viimeisimmän tilinpäätöksen pohjalta, ja tiedot esitetään kuvina tai kaavioina.

4Analyysi

Tässä osiossa esitetään syvällisempi tarkastelu eri yritysjärjestelyiden vaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista, riskeistä, mahdollisuuksista ja kannattavuudesta. Analyysi kattaa taloudelliset, oikeudelliset, toiminnalliset ja strategiset näkökohdat.

Oikeudellisia ja verotuksellisia seikkoja täydennetään yhtiön yritysjärjestelyllisillä tavoitteilla. Eri toimintamalleihin saattaa sisältyä laskelmia, joiden avulla eri vaihtoehtojen vaikutukset saadaan käytännönläheisemmäksi. Toimintamallien vaihtoehdoista esitetään plussat ja miinukset, joiden avulla toimeksiantajalla on mahdollisuus ymmärtää asiaa syvällisemmin.

5Oikeuslähteet ja muu asiassa sovellettu aineisto

Tässä osiossa mainitaan kaikki käytetyt lähteet ja aineistot, kuten lainsäädäntö, oikeustapaukset, Verohallinnon ohjeet ja muu aineisto, joita on käytetty apuna suunnitelman tekemisessä.

 

Yritysjärjestelyn toteutus avaimet käteen -periaatteella

 

Yritysjärjestelyissä vahvuutenamme on toimia avaimet käteen -periaatteella. Hoidamme kaiken järjestelyyn välittömästi liittyvät toimet kuten mm.

 • Toteutuksen suunnittelu
 • Valuaatio
 • Pöytäkirjojen, sopimusten ja muiden tarvittavien asiakirjojen laatiminen
 • Rekisteröinnit ja viranomaisilmoitusten laatiminen
 • Tilintarkastajan lausunnot
 • Mahdollisissa sopimusten siirrossa ja uudelleen neuvottelussa avustaminen sekä mm. yritys- ja kiinteistökiinnitysten siirtämisessä avustaminen
 • Veroilmoitukset
 • Kirjanpitäjän ohjeistus ja järjestelyn jälkeisissä toimissa avustaminen

 

Mitä yritysjärjestely maksaa ja mihin hinnoittelu perustuu?

 

Hinnoittelumme perustuu työn vastuullisuuteen sekä arvioomme tehtävän vaatimasta työmäärästä. Selkeissä kokonaisuuksissa pyrimme toteuttamaan työn kiinteällä hinnalla. Kun kiinteää kustannusta ei ole mahdollista antaa, toteutamme työn tuntiveloitteisena. Tuntihintamme on 240 € / h (alv 0%).

Alla olevat karkeat hintahaarukat koskevat kotimaista pk-yhtiötä, jonka liikevaihtoluokka on alle 15 M€. Pyydä yrityskohtainen tarjous soittamalla myyntiimme 040 1911 545 tai jätä yhteydenottopyyntö.

 

Yritysrakenteen suunnittelu

Suosittelemme järjestelyyn etenemistä aina kahdessa osassa. Yritysrakenteen suunnittelupalvelu on työkalu yhtiön omistajille ja johdolle yhtiön rakenteeseen liittyvien mahdollisuuksien ja riskien hahmottamiseksi ja päätöksenteon tueksi.

Suunnittelutyön kustannus on noin 3.000 – 7.000 € (alv 0%).

Työn lopputuloksena asiakas saa selkeän käsityksen, mitkä ovat juuri omassa tilanteessa käytettävissä olevat vaihtoehdot, vaihtoehtoihin liittyvät edut ja haitat sekä TALVEAn suosituksen etenemisestä.

Holding-yhtiörakenteen osalta suunnittelupalvelu on ostettavissa myös verkkokaupastamme. Tutustu palveluun täältä!

 

Yritysjärjestelyn toteutus

Toteutamme yritysjärjestelyt alkaen 6.000 €. Tyypillinen hintahaarukka on kuitenkin ennemmin luokkaa 9.000 – 15.000 €, kun toiminnan laajuutta on vähänkin enemmän.

Kustannukseen vaikuttaa yhtiön toiminnan laajuuden ja järjestelyn luonteen lisäksi mm.

 • verotuksellinen tulkinnanvaraisuus
 • mahdollisen ennakkoratkaisun hakemisen tarve
 • konsultoinnin laajuus (mitä asiakas tekee itse vai tekeekö mitään)
 • käytettävissä olevien materiaalien selkeys ja dokumentoinnin taso sekä
 • mahdollisten sopimusten, yrityskiinnitysten työllistävyys

 

Miten prosessi etenee?

 

MuistilistaVaraa maksuton aloitustapaaminen tai ota yhteyttä myyntiimme. Annamme tapaamisen pohjalta yksilöidyn tarjouksen.

MuistilistaTarjouksen hyväksyntä ja suunnittelutyön toteutus. Aikaa on hyvä varata suunnitteluvaiheelle noin 1-2kk.

MuistilistaKun etenemismalli on selvä ja koette yhteistyön hedelmälliseksi, annamme tarjouksen varsinaisen järjestelyn toteutuksesta.

MuistilistaTarjouksen hyväksyntä ja yritysjärjestelyyn eteneminen. Järjestelyn luonteesta riippuen aikaa on hyvä varata 1-6 kk.

 

Kaipaatko lisätietoa? Soita minulle, niin keskustellaan aiheesta tarkemmin.

Sari Leipälä

Sari Leipälä
Asiakkaat & Henkilöstö, Partner
040 191 1545
sari.leipala@talvea.fi

Varaa maksuton aloitustapaaminen täältä!

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös…

Jakautuminensulautuminenliiketoimintasiirtoosakevaihdotholding-yhtiön perustaminenyhtiömuodon muutokset

 

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.