Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Veroilmoituksen laatiminen ja läpikäynti - TALVEA

Veroilmoituksen laatiminen ja läpikäynti

Veroilmoituksen laatiminen ja läpikäynti

 

Yrityksen veroilmoituksen tarkistaminen poistaa yritykseltä merkittävän riskin virheellisestä veroilmoituksesta johtuvasta veronkorotuksesta. Lisäksi veroilmoituksessa olevat virheet johtavat usein yrittäjän osalta pienempään pääomatulo-osuuteen, kuin hänelle todellisuudessa kuuluisi. Me käymme yrityksen veroilmoituksen läpi ja tuomme piilevät mahdollisuudet esiin ja korjaamme virheet.

 

Virheellinen veroilmoitus voi johtaa jopa rikosoikeudelliseen vastuuseen

 

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota veroilmoituksella ilmoitettavien tietojen ja lukujen oikeellisuuteen. Antamatta jätetystä, puutteellisesta tai virheellisestä veroilmoituksesta voi olla seurauksena veronkorotus tai myöhästymismaksu. Ääritapauksessa kyseeseen voi tulla myös rikosoikeudellinen vastuu. Veroilmoituksella oikeat tiedot ovat osattava ilmoittaa oikeissa kohdissa ja oikeilla liitelomakkeilla.

 

Merkittäviä säästöjä oikein huomioidusta eristä ja vähennyksistä

 

Veroilmoituksen virheellisyyksillä on vaikutusta paitsi yhtiön omaan verotukseen, välillisesti myös yhtiön osakkaan verotukseen. Tällaisia osakkaan verotukseen vahingollisesti vaikuttavia asioita on yhtiön veroilmoituksella nettovarallisuuteen vaikuttavien erien puutteellinen täyttäminen. Osakkeen matemaattinen arvo voi muodostua liian pieneksi, jolloin osakkaan huojennetun pääomatulo-osingon määrä pienenee. Pahemmassa tapauksessa osakas maksaa osingoista turhaan raskaampaa ansiotuloveroa ansiotulo-osingon muodossa. Esimerkkinä nettovarallisuuslaskelmalla erityistä huomiota vaativista eristä ovat omaisuuden verotuksessa poistamattomat hankintamenot, joiden ilmoittamisessa ilmenee usein puutteita. Lisäksi esimerkiksi arvopapereiden ja kiinteistöjen osalta tietyissä tilanteissa on mahdollista käyttää verotuksen vertailuarvoja, mikä saattaa jäädä vähemmän kokeneelta veroilmoituksen laatijalta hyödyntämättä.

Suosittelemme veroilmoituksen laatimispalvelua erityisesti silloin, kun taseessa on huomattavaa varallisuutta, arvopapereja tai kiinteistöjä tai yhtiössä on tehty rakenne- tai omistusjärjestelyjä tilikaudella.

Tutustu vero- ja lakipalveluihimme ➜
Jätä yhteydenottopyyntö ➜

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.