Arvonlisäveropalvelut

TALVEAn arvonlisäveropalvelut palvelevat yrityksiä ja yhteisöjä arvonlisäverotusta koskevien säännösten tulkinnassa sekä arvonlisäveroprosessien hoitamisessa. Arvonlisäverotus eroaa tuloverotuksesta siinä, ettei verohallinto erikseen vahvista arvonlisäverotuksen oikeellisuutta vuosittain kuten tuloverotuksessa, vaan arvonlisäverotuksen oikeellisuudesta vastuu on yrityksellä itsellään. Arvonlisäverotuksella on suuri merkitys liiketoiminnan kannalta, koska se toistuu kuukausittain ja mahdolliset virheet kertaantuvat ja kumuloituvat siten nopeasti. Samoin virheelliseen menettelyyn liittyvät automaattisesti suoraan lain perusteella kaupanpäälle tulevat seuraamusmaksut ovat yritykselle kalliita turhia kuluja ja asioiden selvittäminen ennakkoon tulee aina merkittävästi halvemmaksi.

Avustamme asiakkaitamme toimimaan arvonlisäverotuksen kannalta tehokkaasti veroriskit torjuen ja liiketoiminnan kassavirrat optimoiden. Toimintatavassamme on keskeistä tunnistaa oikeat ja tarkoituksenmukaiset menettelytavat. Tällöin asiakas voi ilman yöunien menettämistä keskittyä olennaiseen eli liiketoimintaan.

Avustamme asiakkaitamme monipuolisesti kaikenlaisissa arvonlisäverotukseen liittyvissä tilanteissa ja kysymyksissä pitkällä ja monipuolisella kokemuksellamme. Asiakkainamme on paitsi eri toimialojen yrityksiä ja erilaisia yhteisöjä, myös julkishallinnon toimijoita kuten kirkollisia toimijoita, kuntia, kaupunkeja ja hyvinvointialueita sekä yhdistyksiä ja säätiöitä.

Arvonlisäveropalveluihimme kuuluvat mm.

 • Jatkuvan neuvonnan palvelu, jossa pystymme antamaan vastauksia erilaisille toimijoille (esim. tilitoimistot, kunnat ja kaupungit, suuremmat yritykset) eteen tuleviin hankalampiin kysymyksiin, joihin ei ole järkevää käyttää omaa kallista aikaa aihepiiriin perehtymiseen ja opetteluun, kun asian voi siirtää suoraan ammattilaisen vastattavaksi ja oma aika jää käytettäväksi varsinaisen oman liiketoiminnan hoitamiseen.
 • ALV-tarkastukset: arvonlisäverotusta koskevien menettelyjen oikeellisuuden tarkistus, jotta arvonlisävero tulee maksetuksi oikean suuruisena ja ettei sitä ole maksettu turhaan.
 • Verohallinnon prosesseissa avustaminen: mm. selvityspyyntökirjeeseen vastaaminen, rekisteröitymisprosessin hoitaminen, ilmoittamisvelvollisuudessa avustaminen (alv-ilmoitus, yhteenvetoilmoitus ja rakentamisilmoitukset), valitusasiassa avustaminen, kirjallisen ohjauksen hakeminen.
 • Verotarkastuksessa avustaminen on järkevää hoitaa ammattilaisen avulla jo heti kun tarkastus alkaa.
 • Ennakkoratkaisuhakemuksen laatiminen kysymyksissä, joilla on suuri merkitys liiketoiminnan kannalta.
 • Arvonlisäveron vähennysoikeuden selvittäminen: mm. selvitys harjoitetun toiminnan arvonlisäverollisuutta ja vähennysoikeutta koskien sisältäen mm., mitkä toiminnot ovat arvonlisäverollisia, miltä osin on olemassa vähennysoikeus (myös ns. yleiskulujen vähentämiseen liittyvät vertailulaskelmat).
 • Yhdistysten ja säätiöiden sekä muiden yleishyödyllisten yhteisöjen toiminnan arvonlisäverollisuus. Arviointi milloin yhdistys tai säätiö on yleishyödyllinen? Miltä osin toiminta on arvonlisäverollista? Kannattaako vapaaehtoisesti hakeutua alv-velvolliseksi?
 • Julkisyhteisöjen arvonlisäverotukseen liittyvät kysymykset mm. viranomaistoiminnan ja liiketoiminnan rajanvedon suhteen, kuntapalautusten tarkastelu ja kuntastatuksen hyödyntäminen kiinteistöjen käytön osalta.
 • Ohjeistusten laadinta erilaisiin toimialan tyyppitilanteisiin liittyen esim. alv-ilmoituksen laatijan tai yrityksen myyntihenkilöstön tueksi tai laskumerkintöihin liittyen.
 • Koulutukset: etä, live tai hybridi ja räätälöinti tarpeitanne varten.
 • Yritysjärjestelyihin ja muutostilanteisiin liittyvät alv-vaikutusten arvioinnit.
 • Arvonlisäverotuksessa tarvittavien dokumenttien laadinta, esim. kiinteistön kauppaan liittyvä selvitys kiinteistöinvestoinneista.
 • Gryndaustoiminnan arvonlisäverotuksessa avustaminen ja ohjeistaminen sekä gryndaustoiminnan oman käytön arvonlisäveron perusteiden tarkistamispalvelu.
 • Kiinteistöjen käyttöön liittyvä alv-optimointi.

 

Lue lisää aiheesta:

Ota yhteyttä!

TALVEA avustaa monipuolisesti erilaisissa arvonlisäverotukseen liittyvissä kysymyksissä ja vastaantulevissa tilanteissa kaikissa toiminnan elinkaaren vaiheissa.

Sari Leipälä

Sari Leipälä
Asiakkaat & Henkilöstö, Partner
040 191 1545
sari.leipala@talvea.fi

 

 

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.