Paljonko tilintarkastus maksaa?

2 toukokuun, 2022
Paljonko tilintarkastus maksaa?

Tilintarkastuksen hinta on noussut monessa keskustelussa puheenaiheeksi. Tästä artikkelista löydät tietoa, paljonko tilintarkastus maksaa ja mistä tilintarkastuksen hinta koostuu. TALVEAn verkkokaupasta löytyvällä tilintarkastus hintalaskurilla pystyt laskemaan tilintarkastuksen hinnan omalle yhtiöllesi. Eri variantteja muuttamalla voit havainnoida tilintarkastuksen hintaan vaikuttavien tekijöiden käyttäytymistä ja vaikutusta kokonaiskustannukseen.

Tilintarkastus hinta tuntiperusteisena

 

Perinteisesti tilintarkastus hinnoitellaan tuntiperusteisesti työhön käytetyn ajan perusteella. Tilintarkastajan tuntihinta määräytyy tilintarkastajan koulutuksen, kokemuksen ja erityisosaamisen perusteella.

Tilintarkastus – asiakkaan opas kirjassa (Horsmanheimo & Steiner 2017) arvioidaan, että pien- ja mikroyritysten tilintarkastuksen tuntihinta on 80 – 120 €/h. Horsmanheimo & Steinerin mukaan tilintarkastajin tuntihinnat voivat vaihdella 200 – 400 €/h riippuen siitä, onko kyseessä suuri tilintarkastusyhteisö (ns. Big Four -yhtiö) vai suurten yhtiöiden ulkopuolella toimiva KHT-tilintarkastaja. HT-tilintarkastajien tuntiveloitukset ovat yleensä alhaisempia kuin KHT-tilintarkastajien tuntiveloitukset.

 

Kiinteä tilintarkastajan palkkio

 

Yleistyvä käytäntöä on sopia etukäteen kiinteä palkkio tilintarkastukselle. Kiinteähintainen tilintarkastuspalkkio perustuu tilintarkastajan arvioon kohdeyhtiön tarkastuksen vaatimasta työmäärästä ja vaativuudesta. Mikäli syystä tai toisesta laajuus on arvioitu väärin tai tarkastuksessa nousee esiin asiakkaasta johtuvia isoja virheitä tai korjauksia, palkkiosta neuvotellaan erikseen.

Palkkion suuruus tai määrittymisperuste ei saa vaarantaa tilintarkastuksen riippumattomuutta. Horsmanheimo & Steinerin mukaan tilintarkastusvalvonnan kannalta hyvin alhainen palkkio voi indikoida tinkimistä tilintarkastuksen laadusta.

 

Laske hinta yhtiösi lakisääteiselle tilintarkastukselle verkkokaupastamme löytyvällä laskurilla. Vertaile, miten hinta muuttuu eri valinnoilla ja tee tilaus jo tänään. Käyttämällä laskuria et sitoudu mihinkään.

KOKEILE TILINTARKASTUS HINTALASKURIA

 

Mistä tilintarkastuksen hinta muodostuu?

 

Tilintarkastuksen hinta muodostuu useista tekijöistä ja on lopulta tilintarkastajan arvio siitä, millä kustannuksella yhtiön tilintarkastus on mahdollista suorittaa laadukkaasti ja hyvää tilintarkastustapaa noudattaen.

TALVEAn tilintarkastuksen hintalaskurin tarkoituksena on lisätä ymmärrystä ja läpinäkyvyyttä tilintarkastuksen hinnan muodostumisen periaatteista.

Asiakkaan näkökulmasta tilintarkastuksen hinta muodostuu käytännössä seuraavista tekijöistä

  • Toiminnan laajuus (mm. liikevaihto, taseen loppusumma ja henkilöstön lukumäärä)
  • Toimintaan liittyvä riski
  • Kirjanpidon ja hallinnon taso
  • Tarkastuksen käytännön sujuvuuteen vaikuttavat tekijät (mm. aineiston sähköisyysaste)

Tilintarkastuksen hintaan vaikuttavia tekijöitä on siis useita, joten pelkkä liikevaihto tai tilikauden tapahtumien määrä ei suoraan kerro tarkastuksen vaatimasta työmäärästä. Tarkista hintalaskurillamme, paljonko tilintarkastus juuri teidän yhtiöllenne maksaa.

 

Tarjoamme kotimaiset tilintarkastuspalvelut yli 25 vuoden kokemuksella kaikkialle Suomeen. Laske hinta yhtiösi lakisääteiselle tilintarkastukselle verkkokaupastamme löytyvällä laskurilla. Käyttämällä laskuria et sitoudu mihinkään.

LASKE PALJONKO TILINTARKASTUS MAKSAA

Ota yhteyttä!

Joni Tuomainen -TilintarkastuspalvelutJoni Tuomainen
KHT, JHT, ESG-Varmentaja, Partner
040 148 4234
joni.tuomainen@talvea.fi

 

Tutustu asiantuntijoidemme koottuihin ohjeisiin ja blogeihin:

Uutisnostot

Ota yhteyttä osaavaan myyntiimme!

Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.