Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Verotuksen muutoksenhaku - TALVEA

Verotuksen muutoksenhaku

Verotuksen muutoksenhaku

 

Asiantuntija kannattaa ottaa avuksi verotuksen muutoksenhakuun jo varhaisessa vaiheessa. Avustamme asiakkaitamme verotuksen muutoksenhaussa kaikissa vaiheissa ja toimimme asiantuntija-apuna läpi koko prosessin tarvittaessa aina korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka. Toimimme yhteyshenkilönä viranomaisen suuntaan ja avustamme laatimaan muun muassa tarvittavat lisäselvityspyynnöt ja vastineet. Oikeudenkäynnin sääntöjen hallitseminen on yksi tärkeä edellytys menestymiselle veroriidassa. Säännöt on tehty noudattamista varten ja TALVEA valvoo tarkasti asiakkaidensa etua tässä kysymyksessä.

 

Mikä on verotuksen oikaisuvaatimus?

 

Verotuksen oikaisuvaatimus on keino, jolla verovelvollinen voi hakea muutosta verotuspäätökseen, jos katsoo sen olevan virheellinen. Oikaisuvaatimus tulee tehdä määräajassa verotuspäätöksen antamisesta. Määräaika vaihtelee verolajeittain, mutta pääsääntöisesti verotusta voi vaatia oikaistavaksi kolmen vuoden kuluessa verovuoden päättymisestä. Oikaisuvaatimuksessa tulee esittää ne perusteet ja selvitykset, joiden perusteella verotuspäätöstä pyydetään muuttamaan.

 

Lataa maksuton oppaamme verotuksen muutoksenhausta

Käytännön opas perehdyttää sinut muutoksenhakuprosessin etenemiseen sekä oikaisuvaatimuksen perusteelliseen laatimiseen.

Lataa maksuton Verotuksen oikaisu-opas

 

Miksi kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen verotuksen muutoksenhaussa?

 

Verotuksen muutoksenhaku voi olla raskas ja pitkä prosessi, jossa asiantuntijan apu on usein ensiarvoisen tärkeää. Muutoksenhakua sääntelevät prosessinormit ja tosiseikaston esittäminen verovelvollisen edun mukaisesti vaativat vahvaa ammattiosaamista. Olemme avustaneet asiakkaitamme menestyksekkäästi ja laaja-alaisesti verotuksen muutoksenhaussa eri toimialan toimijoita edustaen. Meillä on vahva osaaminen niin oikaisuvaatimusmenettelystä kuin muutoksenhausta hallinto-oikeusasteissa. Resurssien ja kustannusten kannalta tehokkainta on, että prosessiin lähdetään yhdessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mutta avustamme asiakkaitamme myös jo alkaneissa prosesseissa. Meidän puoleemme voi kääntyä myös pienemmissä yksittäisissä asioissa kuten vastineiden laadinnassa. Erilaisten vastineiden laadinta on usein yritykselle itselleen raskas prosessi ja vie resursseja varsinaisesta liiketoiminnan harjoittamisesta. Meillä on monipuolisesti kokemusta erilaisten vastineiden laadinnasta eri verolajeissa. Varaa maksuton etätapaaminen asiantuntijallemme täältä!

 

Myös verokarhulle sattuu virheitä

 

Virheitä voi tapahtua luonnollisesti myös Verohallinnolle. Verovelvollinen voi voittaa tapauksia, koska Verohallinto ei ole noudattanut prosessisääntöjä, vaatimus on esitetty virheellisesti, perustelut ovat puutteellisia tai sovellettu säännös ei sovellu tapaukseen. Jälkiverotuksen edellytyksiä ei aina tunneta, veronkorotuksen ja jälkiverotuksen perusteet sekoitetaan, todistustaakka ja selvittämisvelvollisuus sekoitetaan, näyttökysymykset arvioidaan väärin tai tosiseikastosta tehdään virheellisiä johtopäätöksiä. Myös oikeuskäytännön ja normien tuntemattomuus sekä virheellinen tulkinta ovat yleisiä. Asiantuntevan vastineen seurauksena lopullinen verotus voi usein poiketa Verohallinnon alkuperäisestä esityksestä.

 

Verotuksen muutoksenhaku on tyytymättömyyden ilmaisua ja reagointia tehtyyn päätökseen

 

Verotuksen muutoksenhaku on jälkikäteistä reagointia jo tehtyyn verohallinnon päätökseen. Verovelvollisen vastapuolena hallinto-oikeusprosessissa on veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö, ja asetelma poikkeaa tavanomaisesta hallinto-oikeudellisesta asetelmasta juuri vahvan kaksiasianosaissuhteen vuoksi. Oikeudenvalvontayksiköllä on oikeus hakea muutosta verohallinnon, verotuksen oikaisulautakunnan, keskusverolautakunnan tai hallinto-oikeuden päätöksiin. Verohallinnon kanta esimerkiksi tehtävään järjestelyyn voidaan kuitenkin varmistaa ennakolta ennakkoratkaisuhakemuksella. Monissa tilanteissa olisikin suotavaa hakea ennakkoratkaisua tehtävän järjestelyn tueksi. Ennakoiminen on usein kokonaiskustannuksia ajatellen suotavaa ja resurssien säästämisen kannalta erittäin järkevää. Avustamme asiakkaitamme myös ennakkoratkaisujen hakemisessa. Yritysjärjestely– ja verokartoitusten laadinnan yhteydessä käymme läpi aina mahdollisen ennakkoratkaisuhakemuksen tarpeellisuuden.

 

Kaipaatko apua verotuksen muutoksenhaussa? Soita minulle, niin keskustellaan aiheesta tarkemmin.

 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, ja katsotaan yhdessä, miten juuri teidän tilanteessanne kannattaa edetä. Varaa maksuton aloitustapaaminen täältä!

Juhani Lehtosaari - OTK, veroasiantuntija

Juhani Lehtosaari
OTK, veroasiantuntija
040 687 7619
juhani.lehtosaari@talvea.fi

Jätä yhteydenottopyyntö ➜

Juhani on kokenut verotuksen syväosaaja, joka on toiminut ennen TALVEAan siirtymistä mm. verohallinnossa tuloverotuksen johtavana veroasiantuntijana. Juhani avustaa asiakkaita mm. verotarkastuksissa, verovalitusasioissa, verotuksen muutoksenhaussa sekä laajasti yrityksen ja osakkaan verotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu TALVEAn vero- ja lakipalveluihin ➜

 

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.