Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

MIKSI MAKSAISIT LIIKAA KIINTEISTÖVEROA? - TALVEA

MIKSI MAKSAISIT LIIKAA KIINTEISTÖVEROA?

24 lokakuun, 2015

Kokemuksemme mukaan kiinteistöveropohjassa on paljon aukkoja ja päällekkäisyyksiä. Jopa kokonaisia rakennuksia saattaa syystä tai toisesta puuttua veropohjasta taikka kiinteistöveroa maksetaan selvästi todellista suuremmista neliöistä tai jopa puretuista rakennuksista. Jostakin syystä tiedonkulussa esimerkiksi rakennusvalvonnan ja Verohallinnon välillä on välillä aukkoja, mikä selittää osan näistä virheistä. Toisaalta selvästi väärien tietojen lisäksi kiinteistöverotukseen liittyy runsaasti tulkinnanvaraisia tilanteita, joissa TALVEAn verojuristien kokemuksen ja asiantuntemuksen avulla olemme saaneet asiakkaillemme jopa satojentuhansien eurojen veronpalautuksia.

Esimerkiksi uudisrakentamisen, käyttötarkoitusten muutosten, perusparannusten ja laajennusten osalta kiinteistöverotiedot kannattaa käydä läpi ja varmistua, että rakennukset on verotuksessa oikein luokiteltu, ikäalennukset perustuvat todelliseen taloudelliseen käyttöikään eikä rakennuksen kategoriseen nuorentamiseen melko vähäisenkin muutoksen perusteella ja verotiedot ovat muutenkin oikein. Kiinteistöverotus on luonteeltaan hyvin kaavamaista, ja samat virheet toistuvat vuodesta toiseen, jolloin varsin pienikin summa kertaantuu suureksi. Jos oikaisemme puolestasi kiinteistöveroja, haemme takaisin myös aiempien vuosien liikaa maksettuja kiinteistöveroja, jolloin potti entisestään kasvaa.

Kannattaa siis varmistua siitä, ettet maksa liikaa etkä toisaalta liian vähänkään kiinteistöveroa. Käymme tiedot läpi, hinnoittelemme palvelumme kilpailukykyisesti ja selätämme selvien virheiden lisäksi myös tulkinnanvaraisemmat tilanteet. Meillä TALVEAlla on referenssejä sekä liike-, toimisto-, tuotanto- että asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöjen verotuksesta. Laaja kokemuksemme myös kiinteistöjen tuloverotuksesta, arvonlisäverotuksesta, varainsiirtoverosta ja muusta kiinteistöjuridiikasta auttaa meitä optimoimaan verotuksen myös muilta osin.

Uutisnostot

Ota yhteyttä osaavaan myyntiimme!

Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.