Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Kokemuksia esityslistojen tarkistuspalvelusta - TALVEA

Kokemuksia esityslistojen tarkistuspalvelusta

27 kesäkuun, 2023
Kokemuksia esityslistojen tarkistuspalvelusta

TALVEAN esityslistojen tarkistuspalvelun pilotointivaihe on puolivälissä ja kokemukset palvelusta ovat olleet positiivisia! Pilottiasiakkaamme kanssa käydyssä keskustelussa todettiin, että on hyvä kun ulkopuolisin silmin listatekstit katsotaan vielä läpi. Suorat palautteet pilottikokeilussa olleelta Reisjärven kunnalta:

”Kaikkinensa palvelun käyttöönotto oli äärettömän hyvä”

”Äärettömän tarpeellinen, kun tekijät vaihtuu”

”Opettavainen kokemus, on oppinut sellaisia asioita mitä ei ole välttämättä aikaisemmin tiennyt. Oppinut vähän erilailla kattomaan niitä tekstejä.”

 

Mikä on esityslistojen tarkistuspalvelu?

Esityslistojen tarkistuspalvelun avulla kunta, kuntayhtymä, hyvinvointialue tai seurakunta saa tukea hallituksen ja valtuuston kokouksien asioiden valmistelutyöhön. Tarkistuksen avulla organisaatio voi säästää sekä aikaa että rahaa, sillä monimutkaiset valitusprosessit, oikaisuvaatimukset sekä selkeät hallinnolliset virheet vähenevät tarkistusvaiheessa. Tarkistuspalvelu toimii samalla myös hyvää hallintoa edistävänä toimintana kunnassa. Tarkistuksen toteuttavat hallinnon ja julkisoikeuden asiantuntija yhdessä.

 

Mitä hyötyä palvelusta on?

  • Tavoitteena on tarkistuspalvelun avulla pyrkiä ehkäisemään moitittavien tai epäselkeiden päätösten syntymistä ja antaa asiakkaan käyttöön lisää asiantuntemusta
  • Tarkistetaan hallituksen esityslistat, sivistyslautakunnan ja valtuuston esityslistat sopimuskaudelta
  • Palvelu edistää hyvää hallintoa ja hyvän hallinnon kehittymistä kunnassa
  • Huomioitava on, että tarkistus ei ole valmistelutyötä vaan kyseessä on asiantuntemuksen hyödyntäminen valmistelun tueksi. Valmistelu tehdään aina virkavastuulla eikä sitä voida ulkoistaa. Asiantuntijat käyttävät aina parhaan asiantuntemuksensa tarkistustyössä, mutta eivät vastaa valmistelutyöstä. Palvelun tarjoajalla on oikeus huomauttaa siitä, että jokin palvelunpiirissä olevista asioista ei kuulu asiantuntemuksen piiriin.

 

Kiinnostuitko?

Palvelusta on saatu paljon hyviä kokemuksia ja se on koettu tarpeelliseksi. Palvelua on ennestään sujuvoitettu pilotoinnin aikana niin, että voimme tarjota 3-5 uudelle kunnalle listatekstien tarkistuspalvelua. Palvelun edullinen hinta on kannattava satsaus kunnan hyvän hallinnon edistämiseksi!

Pyydä tarjousta, niin mietitään teille sopivin ratkaisu.

Sari Leipälä
Asiakkaat & Henkilöstö, Partner
040 191 1545
sari.leipala@talvea.fi

Uutisnostot

Ota yhteyttä osaavaan myyntiimme!

Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.