Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Digitahto: ohjeistus digitaaliselle jäämistölle - TALVEA

Digitahto: ohjeistus digitaaliselle jäämistölle

10 huhtikuun, 2024
Digitahto -ohjeistus digitaaliselle jäämistölle

Digitahto: ohjeistus digitaaliselle jäämistölle

 

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä tapahtuu sosiaalisen median tileillesi, sähköposteillesi tai pelitilillesi, kun et enää ole täällä?

Digitahto tai digitestamentti on henkilökohtainen asiakirja, joka tarjoaa selkeän suunnitelman siitä, miten haluat digitaalisen jäämistösi käsiteltävän kuolemasi jälkeen. Tähän jäämistöön voi kuulua sähköpostitilejä, sosiaalisen median tilejä, valokuvia, verkkopankkitunnuksia, pilvipalveluihin tallennettuja tiedostoja ja monia muita digitaalisia omaisuuksia.

Digitahdossa voit määritellä, mitä haluat tapahtuvan näille tiedoille, kuten haluatko ne poistettavan, siirrettävän tai jaettavan tietyille perillisille tai valitsemillesi henkilöille. Se voi myös sisältää ohjeita sosiaalisen median tileihin tai verkkopalveluihin liittyen, kuten haluatko tilien suljettavan tai säilytettävän muistona.

Digitahto on tärkeä työkalu, joka auttaa vähentämään epäselvyyksiä ja konflikteja omaisuuden jakamisessa ja digitaalisten jälkien hallinnassa. Digitahto ei ole juridinen asiakirja, vaan luonteeltaan toimintaohje. Sen voi laatia esimerkiksi testamentin liitteeksi tai erilliseksi asiakirjaksi.

Digitahdossa tulisi olla selkeä määräys siitä, kenellä on oikeus lopettaa käytetyt palvelut, ja kuka voi hallinnoida muuta digitaalista jäämistöä.

Digitahdossa voidaan listata kaikki tekijänsä digitaaliset palvelut, esimerkiksi kaikki ne sosiaalisen median alustat, joihin tekijällä on käyttäjätunnus. Salasanat palveluihin voi tallentaa esimerkiksi ulkoiselle tallennusvälineelle, ja antaa sen sijainnista tiedon luotetulle henkilölle. Ilman näitä tietoja vainajan tilien lakkauttaminen eri palveluissa voi olla haastavaa ja vaatia lisätietojen toimittamista palveluntarjoajille.

Me autamme asiakkaitamme määrittelemään, mitä tietoja ja omaisuutta digitahdossa tulisi huomioida. Asiantuntijan avulla voit varmistua siitä, että digitaalisen jäämistösi hallinta ja jakaminen tapahtuu haluamallasi tavalla.

 

Hanki testamentti ja digitahto verkkokaupastamme!

Hanki testamentti verkkokaupastamme ja laadi samalla digitahto kuntoon. Digitahto on ostettavissa lisäpalveluna testamentin yhteydessä.

Tutustu palveluun

Kaipaatko lisätietoa? Ota yhteyttä, niin keskustellaan aiheesta tarkemmin.

Sari Leipälä

Sari Leipälä
Asiakkaat & Henkilöstö, Partner
040 191 1545
sari.leipala@talvea.fi

 

Uutisnostot

Ota yhteyttä osaavaan myyntiimme!

Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.