Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Syksyn kuulumiset - TALVEA

Syksyn kuulumiset

21 joulukuun, 2021
Syksyn kuulumiset TALVEA

Kiitos asiakkaille, tiimille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta!

Syksy 2021 on ollut TALVEAssa työn ja kasvun täyteinen. Kasvu on tuonut mukanaan uusia asiakkaita, uusia ihmisiä ja haastanut viemään sisäisiä prosesseja uudelle tasolle. Paljon on tehty töitä ja paljon on saatu positiivisia asioita aikaan. Tässä lyhyt katsaus menneeseen syksyyn.

 

Verkkokauppa ja sähköisen toimintamallin vahvistuminen

Avasimme toimialan ensimmäisen verkkokaupan elokuussa. Myöhemmin syksyllä pääsimme lanseeraamaan tilintarkastuksen hintalaskurin ja mahdollisuuden ostaa tilintarkastus suoraan verkkokaupasta. Uudet ratkaisut ovat tuoneet positiivista virettä toimintaamme monella alueella. Tutustu TALVEAn verkkokauppaan täältä.

Olemme jo pitkään suosineet toiminnassamme sähköisiä työkaluja, verkkotapaamisia ja etätyöskentelyä. Yhteiskunnan ottama digiloikka on auttanut meitä tässä kehityksessä. Kuluneen syksyn aikana olemme pystyneet tuomaan palvelumme yhä vahvemmin kaikkialle Suomeen ja erityisesti maakuntiin, joissa palveluntarjontaa ja riittävää osaamista ei ole aina tarjolla.

1 miljoonan liikevaihtotavoite rikki ensimmäistä kertaa

Heinäkuussa 2021 päättyneellä tilikaudella ylitimme yhtiöryhmänä ensimmäisen kerran maagisen miljoonan euron liikevaihtotavoitteen. Kiitos asiakkaille ja tiimille upeasta työstä! Haemme yhtiöryhmänä edelleen vahvaa kasvua, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme ja huolehtimaan henkilöstöstämme sillä kunnianhimoisella tasolla, jonka olemme toiminnallemme asettaneet.

Hiilijalanjäljen puolittuminen vuosina 2020 – 2021 verrattuna 2018 tasoon

Ympäristömme tulevaisuuden tilan parantaminen vaatii välittömiä ympäristötekoja. Tarkastuksen ja konsultoinnin toimialalla on perinteisesti matkustettu paljon asiakkaiden luo ja kerätty tietoja ja papereita mappeihin. Taloushallinnon digitalisointi sekä viimeistään Covid-19 epidemia on osoittanut, että töitämme pystyy tekemään täysin etänä, digitaalisesti ja niin, että vuorovaikutus sekä asiakkaiden, että tiimin välillä on aktiivisempaa ja reaaliaikaisempaa kuin koskaan ennen. Vaikka olemme jo ennen Covid-epidemiaa painottaneet voimakkaasti etä- ja sähköistä työskentelyä, on matkustamisemme ja paperin kulutus puolittanut TALVEA-yhtiöiden vuosittaisen hiilijalanjäljen vuosina 2020 -2021 suhteessa vuoteen 2018. Se, että tiimimme ei tarvitse matkustaa aamun ja illan pimeinä tunteina, on parantanut henkilöstömme jaksamista sekä mahdollistanut tehokkaamman ajankäytön vuoksi laadukkaamman lopputuloksen asiakkaillemme.

Strategian kirkastaminen

Saimme syksyllä 2021 päätettyä vuoden kestäneen strategia-prosessin, jonka tavoitteena oli kirkastaa toimintamme ydinkysymyksiä ja arvoja. Miksi olemme olemassa? Mitä toiminnalla tavoittelemme? Miten saavutamme tavoitteemme? Ketä me olemme? Työn lopputulos kiteytyi upeaksi kuvaksi, jonka visuaalisesta puolesta vastasi taiteilija Lea Remes. TALVEAn uudistettuun strategiaan pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

EU-hankerahoitusta tilintarkastustyökalujen kehittämiseen

Alaa uudistavat ratkaisut ovat aina olleet toimintamme ytimessä. Jatkossa näin tulee olemaan yhä vahvemmin Syksyllä saimme Pohjois-Pohjanmaa ELY-keskukselta merkittävän rahoituksen koko toimialaa eteenpäin vieviin tilintarkastustyökalujen digitalisointi hankkeisiin. Kehitystyö alkoi syksyllä heti rahoituspäätöksen saatuamme ja jatkuu aina vuoteen 2023.

Se, että asiat on tehty tietyllä tavalla, ei tarkoita, että ne pitäisi jatkossakin tehdä samoin.

Vahvaa kasvua ja arvokeskustelua julkishallinnon toimeksiannoissa

Isot tilintarkastustoimeksiannot Kuopion ja Lahden kaupunkien kanssa käynnistyivät syksyllä. Lisäksi TALVEA hyväksyttiin Hanselin dynaamiseen hankintajärjestelmään tilintarkastuspalveluiden osalta.

Julkishallinnon tilintarkastus, konsultointitoiminta ja sisäisen tarkastuksen palvelut ovat markkina-arvoltaan satojen miljoonien eurojen liiketoimintaa. Erityisesti kuntia ja kuntayhtymiä koskeva tarkastuspalvelutarjonta on voimakkaasti keskittynyttä ja kaksi toimijaa hallitsee täysin markkinoita. Kilpailun puuttuminen ei ole ennen pitkää kenenkään etu. Syksyn aikana saamamme tunnustukset kertovat positiivista suuntaa markkinan avautumisesta. Kehitys on toivottava sekä toimialan kehittymisen, tarkastuksen laadun sekä riippumattoman ja objektiivisen tarkastustoiminnan toteutumisen näkökulmasta.

Julkishallinnon tilintarkastus on kiinnostava ja merkityksellinen tehtävä, jossa pääsee vaikuttamaan aitiopaikalta mm. hyvän hallinnon toteutumiseen yhteiskunnassamme. Markkinan avautuminen toivottavasti varmistaa osaltaan myös sitä kehitystä, että julkishallinnon tilintarkastustehtävät nähdään houkuttelevana vaihtoehtona urapolulle ja näin turvataan osaavien ihmisten riittävyys haastavalla alalla.

Uusia ihmisiä

Kiitos kuluneesta syksystä ja onnistumisista kuuluu ennen kaikkea mahtavalle tiimille, joka on kaiken tekemisen takana. Meillä on syksyn aikana ollut ilo ja kunnia rekrytoida uusia ihmisiä porukkaamme. Vaihtumista toiseen suuntaan on luonnollisesti myös tapahtunut. Äitiyslomat ja vanhempainvapaat ovat osa elämää. Ihmisiä on siirtynyt myös erilaisten haasteiden pariin toiselle työnantajalle. On ollut hienoa nähdä nuorten ihmisten kasvu uralla ja se, miten meiltä on ollut hyvä ponnistaa seuraaviin haasteisiin. Toisaalta on ollut upeaa saada uusia ihmisiä riveihin ja nähdä, miten ulkopuolelta tuleva tuo mukanaan raikkaan tuulahduksen uutta ajattelua. Ihmiset tekevät meistä sen, mitä olemme. Kasvun ja muutoksen keskellä meillä on vastuullinen tehtävä onnistua pitämään huoli henkilöstöstämme. Uskomme vahvasti, että yhdessä tekemällä on mahdollista onnistua. Kahdeksannen toimintavuoden pyörähdettyä käyntiin, voimme edelleen nojata perustamishetken ajatuksiin; meitä vie eteenpäin intohimo alaan sekä unelma vastuullisemmasta ja paremmasta maailmasta.

Näillä ajatuksilla haluamme vielä kerran kiittää asiakkaitamme, tiimiä ja yhteistyökumppaneita kuluneesta syksystä ja vuodesta. Rauhallista joulunaikaa!

 

Ystävällisin terveisin ja lisätietoja antaa:

Marko Paasovaara

Toimitusjohtaja, KHT JHT/KTM HHJ

+358 40 588 5032, marko.paasovaara@talvea.fi

Uutisnostot

Ota yhteyttä osaavaan myyntiimme!

Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.