Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Vero- ja kirjanpitorikoksissa avustaminen - TALVEA

Vero- ja kirjanpitorikoksissa avustaminen

Miksi kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen jo tutkintavaiheessa?

 

Avustamme asiakkaitamme vero- ja kirjanpitorikoksissa läpi koko prosessin kaikissa oikeusasteissa. Nämä rikostyypit eroavat monin kohdin muista rikosasioista, sillä jutut ovat usein monimutkaisia ja vievät paljon aikaa jo tutkintavaiheessa. Rikosepäilyt ja tutkinta keskittyy lisäksi usein pitkälle aikavälille, joten epäillyn oikeusturvan tarve korostuu. Vero- ja kirjanpitorikoksissa asiantuntijan apu nousee tärkeään asemaan jo esitutkintavaiheessa. Myös oikeudenkäynnit ovat pitkäkestoisia ja käsittävät usein hyvin laajoja asiakokonaisuuksia. Vero- ja kirjanpitorikoksissa ensiarvoisen tärkeää on pätevän puolustuksen rakentaminen ja oikeudenkäynnin tehokas ja menestyksellinen läpivienti. Intressit vero- ja kirjanpitorikoksissa ovat usein merkittäviä paitsi mahdollisen vapaudenmenetyksen muodossa, myös mittavien taloudellisten intressien vuoksi.

 

Miten tutkinta usein käynnistyy vero- ja kirjanpitorikoksissa?

 

Vero- ja kirjanpitorikoksissa tutkinnan käynnistää usein verotarkastus, joten ensiarvoisen tärkeää on ammattilaisen tuki ja avustus jo tässä vaiheessa, sekä erityisesti verotarkastukseen annattavan vastineen laadinnassa. Verotarkastuksessa avustamisesta lisätietoja voit lukea täältä. Tutkinta voi käynnistyä myös konkurssin myötä, tai muun viranomaisen tekemän ilmoituksen johdosta. Vero- ja kirjanpitorikokset vaativat vero- ja kirjanpito-oikeuden lisäksi vahvaa erityisosaamista yhtiöoikeudesta, sekä talousrikosoikeudesta. Verorikosprosessit ovat ydinosaamistamme ja toimimme asiakkaidemme tukena prosessin kaikissa vaiheissa ja varmistamme, että päämiehemme oikeudet tulevat edustetuksi ja turvatuksi läpi koko prosessin.

 

Millaisia asioita oikeudenkäyntien kohteena esiintyy ja miksi TALVEAn puoleen kannattaa kääntyä?

 

Osakeyhtiöiden kohdalla on yleistynyt trendi haastaa yhtiön toimielimeen kuuluvia henkilöitä oikeuteen vastaamaan esim. veropetosta ja kirjanpitorikosta koskeviin syytteisiin. Osakeyhtiölle määrätty veronkorotus ei estä rangaistuksen tuomitsemista sen toiminnassa tekoon tai laiminlyöntiin vaikuttaneelle henkilölle.

Pienosakeyhtiöiden kohdalla tilanne tuntuu kohtuuttomalta, kun rahapussi on käytännössä osakkaan lompakko molemmissa tapauksissa.

Me TALVEAlla uskomme tuovamme lisäarvoa asiakkaille näissä oikeudenkäynneissä, koska osaamme pitkällä kokemuksella kirjapidosta ja verotuksesta arvioida tekoa ja tuottamuksellisuutta sekä vahingollisuutta, materiaalista kysymystä unohtamatta. Verotuksessa on esim. voitu henkilöllä verottaa ilmoittamaton osakaslaina tilanteessa, jossa avoimen yhtiön toisena yhtiömiehenä on osakeyhtiö, jonka osakas tuo henkilö ja samalla toinen yhtiömies on, ja kun henkilö on tehnyt avoimessa yhtiössä tulo-osuutensa ylittävän yksityisoton. Kun tällaisessa tilanteessa halutaan voittaa väitettyä veropetosta koskeva oikeudenkäynti, on asiamiehen syytä tuntea tarkoin verotus, sitä koskevat kirjoitukset ja julkaistua ja julkaisematonta verotus- ja oikeuskäytäntöä. Verotuspäätös ei sido rikosprosessissa tuomioistuinta, mutta on tärkeää osata kertoa ja vakuuttaa tuomioistuin, miksi verotuspäätös on virheellinen ja miksi väitettyä tekoa ei siis ole voinut tapahtua.

 

Vero- ja kirjanpitorikoksissa yleisimpiä rikosnimikkeitä

 

Yleisimpiä rikosnimikkeitä ovat mm. veropetos, velallisen epärehellisyys ja kirjanpitorikos, sekä näiden törkeät tekomuodot, eli törkeä veropetos, törkeä velallisen epärehellisyys ja törkeä kirjanpitorikos.

 

Ota meihin yhteyttä!

 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, ja katsotaan yhdessä, miten juuri teidän tilanteessanne kannattaa edetä. Toteutamme tapaamiset verkkotapaamisina kaikkialle Suomeen. Aloitustapaaminen on aina maksuton. Varaa maksuton aloitustapaaminen täältä!

Sari Leipälä

Sari Leipälä
Asiakkaat & Henkilöstö, Partner
040 191 1545
sari.leipala@talvea.fi

 

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.