Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Tilintarkastuksen harjoittelijana TALVEAssa - TALVEA

Tilintarkastuksen harjoittelijana TALVEAssa

18 kesäkuun, 2024
Tilintarkastuksen harjoittelijana TALVEAssa

Millaista on tilintarkastusharjoittelijan työ TALVEAssa? Kevään harjoittelijamme Toni kertoo kokemuksistaan harjoittelusta.

 

Olen toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija ja suoritin opintoihini kuuluvan työharjoittelun TALVEAlla tilintarkastuksen harjoittelijana. Harjoitteluni kesti 4,5 kk ja toimipisteeni sijaitsi Oulussa, jossa vietin suurimman osan päivistä. Pystyin myös tarvittaessa / halutessani tekemään töitä etänä. Siitä isot plussat TALVEAlle. Opintoni olivat normaalisti käynnissä harjoittelun aikana, joten työskentelin pääsääntöisesti osa-aikaisesti.

 

Miten päädyin TALVEAlle tilintarkastuksen harjoittelijaksi ja millaisia työtehtäviä työpäiväni sisälsivät?

 

Olin ollut kiinnostunut tilintarkastuksesta jo opintojeni alkuvaiheesta lähtien ja työharjoittelu oli tulossa, joten päädyin lähettämään avoimen työhakemuksen TALVEAlle. Muutaman puhelun ja työhaastattelun jälkeen sainkin sitten iloisia uutisia. Arvostan todella paljon, että sain mahdollisuuden päästä opettelemaan tilintarkastusta jo toisen vuoden opiskelijana.

Harjoittelu alkoi yksinkertaisten työtehtävien ja työssä käytettävien ohjelmien opettelulla. Harjoittelun edetessä työtehtävät vaikeutuivat ja opin jatkuvasti uusia asioita. Yksinkertaisesti sanottuna työtehtäväni harjoittelun aikana oli avustaa muita tilintarkastajia niin paljon kuin mahdollista. Pääsin olemaan mukana monen eri toimialan ja kokoluokan yritysten tarkastuksissa sekä julkishallinnon tarkastuksissa.

Ennen harjoittelua en tiennyt juurikaan, miten tilintarkastusta käytännössä tehdään. Harjoittelun jälkeen minulla on selkeä käsitys tilintarkastusprosessin kulusta. Olen oppinut eri tapoja, miten tarkastusta tai sen osia voi suorittaa. Kirjanpidon ymmärrykseni on parantunut todella paljon harjoittelun aikana. Lisäksi olen päässyt työn ohessa tutustumaan moniin eri taloushallinnon ohjelmistoihin.

 

Millainen paikka TALVEA oli työskennellä?

 

TALVEA on työnantajana joustava. Minulle oli tärkeää, että pystyin sovittamaan työn ja opiskelun yhteen. Jälkeenpäin sanottuna tämä onnistui loistavasti, sillä työskentely ja opinnot eivät aiheuttaneet harmia toisilleen.

Työskentelin ensimmäisestä päivästä alkaen itsenäisesti, mutta en yksin, sillä työkaverit olivat apunani ja tukenani harjoittelun alusta loppuun. Työkaverit tekivät oppimisesta helppoa.

Suosittelen vahvasti hakemaan TALVEAlle harjoitteluun, mikäli kiinnostusta alaa kohtaan löytyy. Kannattaa hakea rohkeasti, vaikka ei olisi aikaisempaa kokemusta tai ei olisikaan esim. viimeisen vuoden opiskelija. Motivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan on tärkeintä.

 

Kiinnostuitko harjoittelusta TALVEAlla?

Jätä meille avoin hakemus ja kerro millaisesta harjoittelusta olet kiinnostunut. Kaikki avoimet työ- ja harjoittelupaikat löytyvät täältä!

Uutisnostot

Ota yhteyttä osaavaan myyntiimme!

Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.