Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Taloushallinnon nykytila-analyysi - TALVEA

Taloushallinnon nykytila-analyysi

Olisiko aika läpivalaista yrityksesi taloushallinnon prosessit?

Taloushallinnon nykytila-analyysi on hyvä työkalu, kun halutaan kehittää taloushallinnon tehokkuutta ja toimivuutta. Nykytilan kartoittaminen antaa vahvan pohjan kehittämistyön kohdentamiseksi oikeisiin osa-alueisiin. Parhaimmillaan nykytila-analyysin perusteella toteutetut kehittämistoimet tehostavat resurssien käyttöä ja tuovat kustannussäästöjä.

TALVEAN palveluvalikoimasta löytyy taloushallinnon nykytila-analyysi, jolla kartoitamme taloushallinnon toimivuuden ja tehokkuuden.  Taloushallinnon nykytila-analyysi tuo päivänvaloon mahdolliset liikaa resursseja vievät taloushallinnon rutiinit ja luonnollisesti myös nykyisten toimintamallien helmet.

Nykytila-analyysi toteutetaan perehtymällä yrityksessä paikanpäällä taloushallinnon prosesseihin ja työkaluihin. Havainnoimme asiakkaan kanssa yhdessä työvaiheisiin sisältyviä pullonkauloja sekä perusteita nykyisille toimintamalleille. Prosessikartoituksen perusteella laaditaan tiivistetyt nyky- ja ihannetilanteiden kuvaukset, joissa keskeisiksi havaitut kehittämiskohteet ovat avainasemassa. Analyysiin sisältyvät lisäksi askelmerkit kohti ihannetilannetta, jossa automaatiota hyödyntämällä ja turhaa manuaalista työtä karsimalla työpanosta on voitu vapauttaa olennaisempiin ja mielekkäämpiin tehtäviin.

Analyysin tarkoituksena on tehostaa yrityksen toimintaa resurssien käytön järkevöittämisellä. Parhaimmillaan tuplatyön tekeminen poistuu ja talousosaajan aika on käytettävissä esimerkiksi raportointia ja sen tulkitsemista varten.  Analyysi voi koskea tiettyä tehtäväkokonaisuutta tai koko taloushallinnon kenttää.

 

Kaipaatko lisätietoa? Ota yhteyttä, niin keskustellaan aiheesta tarkemmin. 

Anne Piirainen - Talouspalvelut TALVEA

Anne Piirainen
Taloushallinnon asiantuntija, KTM
040 709 0929
anne.piirainen@talvea.fi

 

Anne vastaa TALVEAn talousneuvonta- ja talouspäällikköpalveluista. Annella on 15 vuoden kokemus taloushallinnon johto- ja kehittämistehtävistä yhtiöiden sekä julkisen sektorin palveluksessa. Lisäksi hänellä on kokemusta yritysten tilintarkastuksesta sekä julkishallinnon tarkastuksista.

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.