Chatbot Hei!
Tavoitat meidät chatissa arkisin klo 9-16

Ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysi - TALVEA

Ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysi

Mikä on ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysi?

 

Ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysi on tarkastuspalvelu, jonka tavoitteena on saada tilitettyä väärin perustein maksettuja arvonlisäveroja takaisin organisaatiolle.

Tarkastuksen toteutus organisaation näkökulmasta on helppo. Organisaatio toimittaa sähköisen kirjanpitoaineiston TALVEAn käyttöön, TALVEA analysoi aineiston, tarkistaa mahdolliset virhelöydökset ostolaskuista, tekee yhteenvedon kirjanpidon virheistä ja ohjeistaa korjattujen kausiveroilmoitusten jättämisessä.

 

Ei palautettavaa – ei kustannuksia

 

Keskisuurille ja suurille toimijoille ostolaskujen alv-tarkastus toteutetaan tyypillisesti success fee -periaatteella. Tarkastuksen hinta määritellään tällöin prosenttiosuutena palautuneista euroista. Palvelu on asiakkaalle riskitön, sillä mikäli palautettavaa arvonlisäveroa ei löydy, ei kustannuksiakaan synny.

 

ALV-oikaisu on mahdollista hakea kolme vuotta taaksepäin

 

Oma-aloitteisten verojen menettelylain mukaisesti arvonlisäverotuksen oikaisua on mahdollista hakea kolme vuotta tilikauden päättymistä seuraavan vuoden alusta lukien. Ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysi kohdistetaan siten tyypillisesti kuluvaan tilikauteen sekä sitä edeltäviin kolmeen edelliseen tilikauteen.

 

Miksi ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysi kannattaa tehdä?

 

Keskisuurelle kaupungille toteuttamamme ostolaskujen arvonlisäveron data-analyysin tuotti kaupungille 30.000 € vuosipalautuksen, vaikka kaupunki on säännöllisesti tarkastuttanut alv-prosessejaan ja -käytäntöjään.

Jos organisaation ostolaskujen arvonlisäverotuksen prosessia ei ole tarkastettu hetkeen, voi tarkastus paitsi tuottaa merkittäviä palautuksia, saa organisaatio lisäksi tärkeää tietoa oman prosessinsa toimivuudesta. Tarkastuksella tavoitellaan säästöjä, ja se on samalla työkalu pienentää riskejä ja välttää mahdollisia sanktioita virheellisesti tilittämättä jääneistä arvonlisäveroista.

 

Kiinnostuitko?

Jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella, varaa maksuton etätapaaminen tai soita myyntiimme 040 191 1545.

 

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.