Tilintarkastus

Tilintarkastuksen lakisääteisenä tarkoituksena on varmistaa, että tilinpäätös antaa oikeat ja riittävät tiedot yhtiön tuloksesta ja taloudellisesta asemasta tilikaudella. Lakisääteinen tilintarkastus sisältää kirjanpidon, tilinpäätöksen, hallinnon ja mahdollisen toimintakertomuksen tarkastuksen.

Yrittäjän kannalta laadukkaasti hoidetulla tilintarkastuksella on lakisääteisen tehtävän lisäksi useita muita hyötyjä

 1. Luottamus: Kun yhtiön tilinpäätös on yleisesti arvostetun ja riippumattoman tilintarkastajan varmentama, lisää se yhtiön sidosryhmien luottamusta tilinpäätöksen antamaan informaatioon. Suoritettu tilintarkastus ja siitä annettu tilintarkastuskertomus ovat yhä useammin esimerkiksi edellytys rahoituksen myöntämiselle.
 2. Yrittäjän selkänoja: Yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja vastaavat siitä, että yhtiön sisäinen valvonta on riittävää kirjanpidon ja tilinpäätöksen oikeellisuuden varmistamiseksi ja että velvoitteet, kuten verot, on hoidettu asianmukaisesti. Laadukkaan tilintarkastuksen tehtävänä on varmistaa, että olennaiset puutteet ja riskit on tunnistettu ajoissa ja tuotu johdon ja omistajien tietoon.
 3. Tuki toiminnan kehittämiseen: Parhaimmillaan tilintarkastus on yhteistyötä, josta asiakas saa arvokkaita ideoita ja neuvoja yhtiön toiminnan kehittämiseen. Tarkastuksen yhteydessä tehdyt havainnot toimivat usein hyvänä lähtökohtana esimerkiksi taloushallinnon prosessien tehostamiseen ja kehittämiseen tai verotuksen mahdollisuuksien hyödyntämiseen.

TALVEAn tilintarkastuspalvelu yrityksille, jotka haluavat kehittää toimintaansa

Tarjoamme laadukasta tilintarkastuspalvelua yrityksille, jotka haluavat kehittää toimintaansa. Ydinosaamistamme ovat perhe- ja kasvuyritysten tilintarkastukset ja neuvonta kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Tyypillisesti asiakkaidemme toiminnan laajuus vaihtelee muutaman miljoonan liikevaihdosta suuryrityksiin. Meiltä löytyy vahvaa osaamista haastavilta toimialoilta kuten rakentamisesta, ravintola- ja matkailualalta sekä kuljetusalalta.

Lisäksi tilintarkastuksen tukena ja käytössänne on yhtiöstämme löytyvä laaja vero- ja lakiosaaminen. Verokonsultointipalvelumme edustaa Suomen kärkiosaamista ja auttaa löytämään yrityksenne kannalta sopivimmat ja edullisimmat ratkaisut kaikissa verotusta koskevissa kysymyksissä.

Laadukkaan ja sujuvan tilintarkastuksen perustana yhteistyö ja avoin kommunikaatio

Toimintamme perustana on luottamukseen perustuva yhteistyö ja avoin kommunikaatio. Tilintarkastajina meille on tärkeää pystyä tekemään työmme hyvin ja siten, että työn jälki kestää kriittisen tarkastelun. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että johdon ja omistajien oman valvontavastuun kannalta olennaiset riskit on tunnistettu sekä käytettävissä olevat mahdollisuudet on tuotu esiin. Tavoitteenamme on laadukas ja sujuva tarkastus maalaisjärkeä unohtamatta.

Tilintarkastuksessa hyödynnämme digitaalisia ratkaisuja ja kehitämme niitä jatkuvasti sujuvan tilintarkastuksen varmistamiseksi asiakkaillemme. Sähköinen toimintamallimme mahdollistaa, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme sujuvasti ja laadukkaasti läpi Suomen paikkakunnasta riippumatta. Fyysiset toimistomme sijaitsevat Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa ja Salossa. Lisäksi tilintarkastajamme palvelevat asiakkaitamme myös kotikonttoreilta käsin mm. Laukaasta ja Sotkamosta.

Olemme ylpeitä kotimaisuudestamme. Meille suomalainen työ merkitsee vastuullisuutta ja laadukkuutta. Teemme sitkeästi töitä paremman ja sujuvamman tilintarkastuksen puolesta, jotta asiakkaamme voisivat kasvaa ja menestyä.

Vahvuutemme ja näin me toimimme:

 • Laadukas tarkastus maalaisjärkeä unohtamatta
 • Kokeneet ja osaavat tarkastajat
 • Teemme sen, mitä lupaamme ja pidämme sovituista aikatauluista kiinni
 • Tilintarkastuksen tukena laaja vero- ja lakiosaaminen
 • Toimintamme perustan muodostavat luottamuksellinen yhteistyö ja avoin kommunikaatio
 • Pyrimme välttämään viime hetken yllätykset ennakoimalla riskipisteet

Tilintarkastus- ja varmennuspalveluihimme kuuluvat:

 • Lakisääteinen tilintarkastus
 • Erityistarkastus
 • Projekti- ja hanketarkastukset
 • Tietojärjestelmätarkastus ja analytiikka
 • Tytäryhtiöiden konserniraportoinnin tarkastaminen
 • Listalleottoesitteisiin sisältyvien taloudellisten tietojen varmentaminen
 • Erilaiset tilintarkastajan lausunnot
 • Sisäinen tarkastus
 • Julkishallinnon tilintarkastus

Yritysten tilintarkastuspalveluistamme vastaa KHT, JHT Joni Tuomainen. Joniin kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä kaikissa tilintarkastukseen liittyvissä kysymyksissä!

Joni Tuomainen KHT, JHT
p. 040 148 4234
joni.tuomainen@talvea.fi

Askarruttaako jokin?

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin mietitään yhdessä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut yrityksille

Palvelut julkishallinnolle

Tilaa TALVEAn uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista teemoista ja palveluista sekä mielenkiintoisista tapahtumista.