Yrittäjän verotuksen optimointi

Palkkaa vai osinkoa?

 

Omistajayrittäjän verotuksen optimoinnilla tavoitellaan mahdollisimman pientä kokonaisveroastetta huomioiden yritys ja yrittäjä.

 

Vero-optimointi:

  • Käytettävissä olevien voitonjakomahdollisuuksien huomioiminen
  • Palkan ja osingon suhteen selvittäminen

 

Lisäksi voidaan ottaa huomioon mm. eläkejärjestelyt, auton omistamiseen liittyvät vaihtoehdot tai verovapaiden etujen hyödyntämisen mahdollisuudet, mikäli ovat olennaisia kyseisessä tilanteessa.

Varojenjaon edullisin muoto suunnitellaan yrityksen ja sen omistajan yksilöllisen tilanteen perusteella ja huomioiden osakkaan maksaman veron lisäksi yhtiön tuloksestaan maksama vero.

Yritysjärjestelyt ja valmistautuminen sukupolvenvaihdokseen tai yrityskauppaan on osa toiminnan järjestämistä, joka voi tarjota myös verotuksellista etua. Mikäli yrittäjän verotuksen optimointia tehdessä näemme potentiaalia tällaiseen, nostamme myös näitä asioita mahdollista tarkempaa tutkimista varten harkittavaksi. Pitkän aikavälin verotuksellinen suunnittelu takaa sekä yrityksen että omistajayrittäjän kannalta parhaiden ja optimaalisten ratkaisujen löytämisen osana menestyksekästä liiketoiminnan harjoittamista.

Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin vastaamme mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut

Haluatko lisätietoja palveluistamme?

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa maksuton etätapaaminen tai soita osaavaan myyntiimme 040 191 1545. Räätälöidään sinulle sopiva palvelukokonaisuus.