Verotarkastuksessa avustaminen

Asiantuntija kannattaa ottaa avuksi verotarkastuksen kaikkiin vaiheisiin.

Miten verotarkastukseen tulisi valmistautua ja miten toimia sen aikana? Toisaalta mitä tapahtuu verotarkastuksen jälkeen? Avustamme asiakkaitamme näissä kysymyksissä ja toimimme tukena verotarkastuksen kaikissa vaiheissa vahvalla asiantuntijakokemuksellamme.

 

Mitä verotarkastuksessa tapahtuu? Mitä verotarkastuksen jälkeen tapahtuu?

Verotarkastus on verovalvonnan muoto, jolla on tarkoitus selvittää, miten verovelvollinen on noudattanut verolainsäädäntöä tarkastuksen kohteena olevien asioiden osalta. Tieto verotarkastuksesta tulee yritykselle usein verotarkastajan yhteydenoton kautta. Verotarkastajien tiedonsaantioikeudet ovat laajat ja tarkastuksessa käydään läpi usein hyvin kattavasti ja laaja-alaisesti erilaista aineistoa. Lisäksi prosessin aikana esitetään viranomaisen taholta erilaisia lisätietopyyntöjä. Verotarkastuksen myötä maksuunpannuilla veroilla on usein raskas ja pitkä valitusprosessi, joten huolellinen valmistautuminen verotarkastukseen on kustannustehokasta ja säästää yrityksen resursseja.

Verohallinto voi tehdä tarkastuksen seurauksena veronoikaisuja ja maksuunpanopäätöksiä, joihin on mahdollista hakea muutosta. Muutoksenhaun huolellinen suunnittelu on tärkeää. Erityisesti on suunniteltava tarkkaan, miltä osin haetaan muutosta ja minkälaisia perusteita valituksen tueksi on esitettävä ja yksittäisissä tapauksissa, mitä perusteluita on esitettävissä. Maksuunpanon keskeytystä koskevat asiat ovat myös tärkeää ottaa huomioon

Näytön arviointi on verotarkastuksessa usein keskeisessä roolissa. On tärkeää ymmärtää, milloin lisänäyttö on tuomioistuimen vakuuttamiseksi välttämätöntä ja minkä tyyppistä näyttöä tarvitaan. Käytännössä suuri osa tuomioistuimessa hävityistä jutuista perustuu väitteenvaraiseksi jääneeseen perusteluun. Vaikka asia on itselle selvä, tärkeintä on vakuuttaa myös asian päättävä tuomari. Näytön arvioimisesta TALVEAlla on pitkä ja laaja kokemus, jota toivomme pääsevämme jakamaan asiakkaidemme hyödyksi.

 

Milloin kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen verotarkastuksessa?

Kun verotarkastaja ilmoittaa verotarkastuksesta, on syytä olla nopeasti yhteydessä ammattilaiseen. Kun yhteistyö aloitetaan varhaisessa vaiheessa, voimme käydä yhdessä ja hyvissä ajoin läpi tarkastuksen kulkua ja tarvittavaa aineistoa sekä laatia tarvittavia selvityksiä. TALVEAssa toimimme yhteyshenkilönä viranomaisen suuntaan ja osallistumme alku- ja loppukeskusteluihin. Avustamme laatimaan ja vastaamaan tarvittaviin selvityspyyntöihin ja verotarkastukseen annettavan verovastineen. Kokemuksemme mukaan juuri verovastineiden laadinta on kustannus- ja resurssisyistä syytä laatia huolellisesti ja siten välttyä pitkiltä muutoksenhakuprosesseilta. Vahvan asiantuntemuksemme ansiosta voidaan heti alussa kiinnittää huomiota oikeisiin seikkoihin ja toimittaa yrityksen kannalta tärkeitä selvityksiä. Avustuksellamme yrityksen resurssit voidaan kohdistaa varsinaisen liiketoiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen.

 

Mitä verotarkastuksessa tarkastetaan? Mikä verottajaa kiinnostaa?

Yrityksen ja yrittäjän ja toisaalta useamman intressiyhteysyrityksen väliset liiketoimet ovat verotarkastuksessa suurennuslasin alla. Virheitä luonnollisesti toisinaan tapahtuukin ja niitä löydetään myös herkemmin, sillä verotus on nykyään huomattavan monimutkaista. Parhaiten verotukseen ja verotarkastukseen voi varautua varmistumalla jo etukäteen mm. keskinäisten liiketoimien hinnoittelun markkinaehtoisuudesta, kulujen jakautumisesta yhtiöiden kesken ja tulojen ja menojen oikeanlaisesta käsittelystä ja kohdistamisesta. Tyypillisiä ongelmia aiheuttavia tapauksia ovat myös osakaslainat, varausten ja arvonalaskirjausten vähennyskelpoisuus, virheellinen tulon tai menon jaksottaminen ja kulun katsominen kokonaan vähennyskelvottomaksi.

 

Miksi TALVEA on hyvä valinta yhteistyökumppaniksi verotarkastuksessa avustamiseen?

Avustamme asiakkaitamme läpi koko verotarkastusprosessin ja olemme asiakkaidemme tukena prosessin kaikissa vaiheissa. Valvomme asiakkaidemme etua ja varmistamme asiakkaidemme oikeuksien toteutumisen. Verotus on meille intohimo. Meillä on vahva ammattitaito ja pitkänlinjan kokemus verotarkastuksissa avustamisesta. Tunnemme verotus- ja oikeuskäytäntöä erittäin laajasti ja olemme olleet itse vaikuttamassa siihen useaan kertaan. Tarvittaessa etsimme uuden tavan perustella asia asiakkaan eduksi. Olemme edustaneet asiakkaitamme menestyksekkäästi kaikissa oikeusasteissa. Ammattitaitomme kohdistuu sekä juridisiin kysymyksiin että kirjanpidon ja tilinpäätösten syväosaamiseen Yhtiöstämme löytyvän monipuolisen osaamisen ansiosta pystymme perustelemaan ratkaisuja useasta eri näkökulmasta ja palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti, yksilöidyt tarpeet huomioiden.

Askarruttaako jokin?

Kiinnostuitko TALVEAn palveluista tai etkö ole varma, millaista apua tarvitset?
Laita meille viestiä, niin mietitään yhdessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu TALVEAn tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Palvelut yrityksille

Palvelut julkishallinnolle

Tilaa TALVEAn uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista teemoista ja palveluista sekä mielenkiintoisista tapahtumista.