Petteri Tiainen

Petteri Tiainen

Veropalvelut

Petteri vastaa TALVEAn arvonlisäveropalveluista. Hänellä on yli 15 vuoden monipuolinen kokemus erilaisista verotustehtävistä, painottuen erityisesti arvonlisäverotukseen. Petteri on työskennellyt aiemmin urallaan Verohallinnossa veroasiantuntijana, toimistopäällikkönä ja valtakunnallisissa arvonlisäverovalvonnan ohjaus- ja kehittämistehtävissä sekä suuren tilintarkastusyhteisön omistajayrittäjävetoisten yritysten arvonlisäverotuksen ja muun välillisen verotuksen asiantuntijana. Asiakkaina on ollut sekä pienempiä alueellisesti toimivia yhteisöjä että suuria kansainvälisillä markkinoilla operoivia konserniyhtiöitä.

Petteri avustaa asiakkaitamme helposti lähestyttävällä asiakaslähtöisellä otteellaan tekemällä esimerkiksi veroselvityksiä/laskelmia, ennakkoratkaisuhakemuksia, rekisteröintiasiakirjoja, vastauksia Verohallinnon selvityspyyntöihin, valitusasiakirjoja sekä due dilligence – tarkastuksia, joissa hän on urallaan ollut avustamassa monissa suurissa yrityskaupoissa. Petteri hoitaa positiivisella ja asiantuntevalla tyylillään arvonlisäverotukseen liittyviä koulutuksia eri organisaatioissa erilaisilla toteutustavoilla. Petterillä on kokemusta monipuolisesti erilaisista toimialoista ja järjestelyistä mm. julkisyhteisöihin, rakennusalaan ja kiinteistöihin liittyvien arvonlisäverokysymysten osalta. Erikoisosaamisalueena hänellä ovat yhdistysten ja säätiöiden verotuskysymykset, joita hän on hoitanut valtakunnallisesti laajasti hyvin erilaisten toimijoiden osalta.

Petterille on tärkeää oppia tuntemaan henkilökohtaisesti asiakkaat, näiden historia ja harjoitettu toiminta tulevaisuuden visioineen. Sitä kautta saadaan avustettua asiakkaita mahdollisimman hyvin heidän omista tarpeistaan ja lähtökohdistaan. Petterille Verohallinnon arvonlisäverotusta koskevat menettelyt ovat erittäin tuttua, koska hän on ollut luomassa niitä aiemmin urallaan. Arvonlisäverotusta koskevissa haastavissa substanssikysymyksissä Petterillä on kokemusta ns. molemmilta puolilta pöytää niin ratkaisujen antajana kuin sittemmin hakijana. Näistä on muodostunut myös julkaistua oikeuskäytäntöä. Petteri ohjaa ja opastaa mielellään myös muita kollegoja arvonlisäverotuksen maailman ihmeellisiin saloihin.

Vapaa-aika kuluu voimakkaasti urheilun merkeissä joko itse harrastaen, kannustaen tai valmentaen. Omia harrastuksia ovat mm. golf, juoksu (myös metsäpoluilla), hiihto, laskettelu ja eri palloilulajit. Valmennushommia on tullut tehtyä SB Welhojen riveissä. Katsomossa puolestaan jännitetään tunteella myötäeläen kelta-mustien värien puolesta esimerkiksi KuPSin, KalPan, Welhojen, Puijon Pesiksen ja Savo-Volleyn otteita.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Jätä yhteydenottopyyntö helposti alla olevan lomakkeen kautta, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu tietosuojaselosteeseen. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.